November Music Festival 2018 – PLUG 2018 live performance

Looking forward to this! November Music Festival 2018 (Plug 2018 event)

PRIJS€ 12.00
KORTING€ 6.00 
LOCATIE
Kruithuis
  • DATUM za 3 nov. 2018
    TIJD21:00 – 01:00
Als de aloude kruitdampen zijn neergedaald en het historische wapengekletter al lang is verstomd, zet de manifestatie PLUG het prachtige Kruithuis nog eenmaal in vuur en vlam. De afgelopen jaren is deze locatie tijdens November Music de perfecte pleisterplaats gebleken voor actueel klankexperiment en enerverende muziekperformances. Hetzelfde team dat ieder jaar het succesvolle FAQ Festival in Den Bosch op touw zet, heeft nu voor PLUG de actueelste acts op het grensvlak van elektronica, rock en experiment geronseld.
We starten de avond traditiegetrouw met een rondgang door het gebouw langs de geluidsinstallaties samengesteld door curator Matteo Marangoni met werk van Elise ‘t Hart, Dianne Verdonk, Evelina Rajca, Geert-Jan Hobijn en Falco Pols.
Met veel verwachting wordt uitgekeken naar de komst van Inga Copeland die als artist-in-residence aan de slag gaat in de Willem twee studio’s. De in Rusland geboren Copeland maakte een tijd deel uit van het raadselachtige elektronische avant-gardegezelschap Hype Williams, samen met Dean Blunt. Zowel Blunt als Copeland zijn daarna met een succesvolle solocarrière gestart. De ongrijpbaarheid van Copelands elektronische popfantasieën is alleen maar toegenomen. Nu gaat ze door het leven als Lolina, en is ze hoofdgast tijdens Plug. Veel wil ze niet loslaten over haar nieuwe, mysterieuze act en optredens van Lolina zijn schaars. Afgelopen voorjaar bracht ze een nieuw album uit onder de naam Lolina, The Smoke geheten. Filmische, beeldrijke songs vol broeierige popkronkels en elektronische uitspattingen. Spannend wat ze straks in de Bossche elektronische studio’s allemaal gaat bekokstoven.
De Ierse componiste Barbara Ellison woont al enige tijd in Nederland en heeft een eigen plek binnen de hedendaagse elektroakoestische muziek veroverd. In 2004 was ze al eens te gast tijdens November Music. Ze studeerde af aan het Instituut voor Sonologie in Den Haag. Als klankkunstenaar is ze gefascineerd door geheimzinnige klankwerelden en direct contact met het geluidsmateriaal. In haar recente, subtiele elektroakoestische composities, de zogenaamde Sonic Phantoms, transformeert ze stemklanken, natuurimpressies of instrumentale geluiden tot Phantoms, fantoom-achtige klankillusies die weer nieuwe klankwerelden oproepen. Zo werkte ze onder meer samen harpist Rhodri Davies aan Harp Phantoms. Door tranceachtige herhaling en het subtiel accentueren van opborrelende klankvelden creëert Ellison haar muziekwerken.
Plug 2018 wordt afgesloten met een set van Jamie Peet X Niels Broos. Broos geldt als een typische alleskunner anno 2018. De toetsenist combineert op meesterlijke wijze invloeden uit de elektronische muziek, pop, hiphop en jazz. Inmiddels heeft hij een cv opgebouwd om ‘U’ tegen te zeggen en speelde hij mee op platen van Kyteman, Jameszoo, Kim Hoorweg en Bink Beats. Jamie Peet is momenteel een van de meest gevraagde drummers in het wijdvertakte jazzlandschap. Weinig mensen kunnen zo subtiel en tegelijkertijd opzwepend grooven als Peet. Het duo Jamie Peet X Niels Broos tekende voor een van de hoogtepunten tijdens het InJazz festival eerder dit jaar.